mamaplus

Tânăra care a bătut-o pe fata de 15 ani spune că nu regretă ce a făcut (VIDEO)

-
//
10.02.2021

Adolescenta de la Ciocana care a fost bătută cu pumnii și picioarele de către alte patru fete, rămâne internată în spital. Medicii spun că starea ei este de gravitate medie, dar stabilă, ea având comoție cerebrală și nasul fracturat. Cu toate acestea, pe rețelele sociale a fost postat un nou video, în care tinerele agresoare dansează, fac glume, iar una dintre ele spune că nu regretă deloc ceea ce a făcut și că, dacă ar fi cazul, și-ar repeta fapta, scrie TV8.md.

Direcția Educație a pornit o anchetă internă, pentru a investiga incidentul, iar astăzi, cazul a ajuns și în atenția deputaților.

Imaginile video au fost postate de către prietena uneia dintre fete, care a agresat zilele trecute minora de 15 ani. Acestea se distrează, glumesc și ascultă muzică, iar la un moment dat, adolescenta agresoare, fiind întrebată dacă o și-ar repeta fapta, răspunde cu ușurință – că da, ar repeta-o.

Poliția Capitalei a declarat public că tinerele agresoare își fac studiile la mai multe licee din Capitală. Pe parcursul zilei de ieri, directorii de instituții, împreună cu poliția și apărătorii drepturilor copilului, au fost chemați la Direcția Educație, care a inițiat o anchetă internă pe acest caz.

Cazul a ajuns și în vizorul deputaților. Parlamentara din partea PPDA, Maria Ciobanu a solicitat exmatricularea fetelor bătăușe, iar socialistul Vladimir Odnostalco a prezentat un proiect de lege, care prevede mărirea salariilor psihologilor din instituțiile de educație.

Potrivit datelor statistice, în Moldova, 87 la sută din copii sunt supuși bullyingului, iar 3 din 10 cel puțin odată în viață au avut gânduri suicidale din această cauză.