mamaplus

În spitalele, școlile și grădinițele din Chișinău agentul termic ar mai putea fi livrat timp de o săptămână

-
//
19.04.2021

Chiar dacă anterior se anunța că pentru toți consumatorii din capitală sezonul termic se va încheia luni, 19 aprilie, responsabilii de la Primărie se vor întruni pe parcursul zilei pentru a mai discuta subiectul. În spitale, școli și grădinițe agentul termic ar mai putea fi livrat timp de o săptămână.

Subiectul a fost pus în discuție în această dimineață de către responsabili la o ședință a direcțiilor municipalității. Pe de altă parte, mai multe blocuri au fost deja deconectate de la sursa de încălzire.

În același timp, un comunicat emis de Termoelectrica arată că, la solicitarea consumatorilor și în conformitate cu o dispoziție semnată de viceprimarul Ilie Ceban, întreprinderea a inițiat procedura de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordați la sistemul centralizat.

Potrivit informațiilor furnizate de Termoelectrica, vor rămâne conectate la serviciile de termoficare blocurile locative, instituțiile medicale și cele de învățământ ale căror administratori nu au solicitat sistarea livrării energiei termice.

În total, conform furnizorului, la sistemul centralizat de termoficare din capitală sunt conectate 4400 de imobile, inclusiv 460 de instituții bugetare, 770 de agenți economici, 2860 de blocuri locative cu circa 210.000 apartamente și 300 de case particulare.