mamaplus

Singurii nonupleți din lume, nouă bebeluși născuți în același timp, au împlinit un an (FOTO)

-
//
05.05.2022

Singurii nonupleți din lume, nouă bebeluși născuți în același timp, au „o perfectă stare de sănătate”, la prima lor aniversare, a declarat tatăl lor pentru BBC. Toți merg de-a bușilea acum. Unii stau în picioare și pot chiar să meargă dacă se țin de ceva. Cei nouă copii sunt încă în grija clinicii din Maroc unde s-au născut. Mama lor, Halima Cissé, în vârstă de 26 de ani, se descurcă bine.

”Nu este ușor, dar este grozav. Chiar dacă este obositor uneori, când te uiți la toți bebelușii în perfectă stare de sănătate, de la dreapta la stânga suntem ușurați. Uităm totul. Sunt copleșit să fiu reunit cu toată familia mea, cu soția mea și copiii", a spus tatăl copiilor.

Familia de 12 membri s-a întors în Maroc pentru prima dată în șase luni, împreună cu fiica lor mai mare, Souda, în vârstă de trei ani.

mamaplus

"Nimic nu este mai frumos decât primul an. Ne vom aminti acest moment grozav pe care îl vom savura cât putem”, a adăugat tatăl copiilor. 

Mama și bebelușii s-au născut în Maroc din cauza riscurilor

Bebelușii au doborât recordul mondial Guinness pentru cei mai mulți copii care au venit pe lume într-o singură naștere. Toți nouă au supraviețuit. Înainte de nașterea din 4 mai 2021, mama Cissé a fost transportată cu avionul în Maroc de guvernul malian pentru îngrijire specializată.

Nașterile multiple sunt riscante, iar mamele cu mai mult de patru fetuși în același timp sunt sfătuite să întrerupă sarciile în unele în țările în care avortul este legal. Există, de asemenea, riscuri ca bebelușii să dezvolte probleme de sănătate din cauza nașterii lor premature, cum ar fi septicemia și paralizia cerebrală.

Cissé și copiii locuiesc în prezent în ceea ce tatăl lor a descris ca fiind un „apartament ca un spital”, care aparține proprietarilor clinicii Ain Borja din Casablanca, unde s-au născut copiii.

mamaplus