mamaplus

Semnificația gropițelor din obraji. Ce fel de oameni sunt cei care le au

-
//
26.09.2023

Gropițele sunt niște mici adâncituri care pot fi găsite la nivelul obrajilor. Ele pot apărea și în alte locuri de pe față, inclusiv bărbia. Unele persoane au gropițe pe ambele părți ale obrajilor sau doar pe o parte. Descoperă și tu care este semnificația gropițelor în obraji. Vezi ce spun gropițele despre persoana din fața ta.

mamaplus

Unele persoane au gropițe în obraji. Acest lucru se datorează faptului că gropițele obrajilor sunt formate din diferențele dintre mușchi și pielea de la nivelul feței. Se crede adesea că acesta sunt moștenite genetic, deși există o adevărată dezbatere în acest sens, transmite catine.ro.

Semnificația gropițelor în obraji

Se spune că persoanele cu gropițe par mult mai tinere și mai pline de viață. Uenele persoane susțin că gropițele în obraji sunt un semn al fericirii, frumuseții și norocului. De altfel, despre persoanele care se bucură de gropițele în obraji se spune că reușesc tot ceea ce își propun în viață.

S-a constatat faptul că persoanele cu gropițe în obraji sunt mult mai puternice și mai încrezătoare în forțele proprii. Într-un studiu organizat la începutul anilor 1900, cercetătorii au concluzionat că persoanele cu gropițe în obraji sunt persoane de succes, care reușesc să-și depășească condiția.

Descoperă mai multe și despre zodiile care reușesc să se afirme. Ei sunt nativii care nu se tem să muncească pentru viitorul lor.

Aceste persoane au și o inteligență emoțională nativă. Tot despre persoanele cu gropițe în obraji se mai spune că sunt empatice, misterioase și energice. Aceste persoane își trăiesc viața din plin și sunt dornice să se afirme.

Chiar dacă persoanele cu gropițe în obraji sunt energice, în anumite circumstanțe par să fie extrem de atente și rezervate.

Se spune că oamenii cu gropițe în obraji iubesc cu tot sufletul, au grijă de cei din jurul lor, se bucură de momentele petrecute în natură și nu lasă nicio zi să treacă fără să facă ceva pentru fericirea lor și a persoanelor dragi.

Norocul pare să le surâdă acestor persoane, după cum susține publicația Glamour.

Cum se formează gropițele

Prevalența gropițelor poate varia în funcție de populație. Un studiu efectuat pe 2.300 de persoane din America a constatat că aproximativ 37% dintre participați aveau gropițe în obraji. Gropițele sunt cauzate de o modificare a unui mușchi facial numit zigomatic major. Acest mușchi este implicat în obținerea expresiilor faciale.

Este mușciul care ajută la ridicarea colțurilor gurii atunci când zâmbești. La persoanele fără gropițe, mușchiul zigomatic major începe de obicei de la un os din obraz numit os zigomatic. Apoi acesta se continuă în jos conectându-se cu colțul gurii.

La persoanele cu gropițe, zigomaticul major se poate împărți în două mănunchiuri separate de mușchi pe drumul în jos către gură. O parte a mușchiului se conectează la colțul gurii, în timp ce cealaltă se conectează sub colțul gurii și este, de asemenea, legat de pielea de deasupra acestuia.

Această divizare mai poate fi cunoscută sub denumirea de mușchi major zigomatic dublu. Mișcarea pielii peste acest mușchi atunci când zâmbești duce la formarea gropițelor. Gropițele în obraji nu au efecte negative asupra sănătății, susțin specialiștii pentru Healthline.