mamaplus

În școlile din țară a început campania de promovare a incluziunii

-
//
16.04.2024

Începând cu 15 aprilie curent, în toate școlile din Republica Moldova se desfășoară activități de promovare a incluziunii. Campania are sloganul „Școala mea e incluzivă. Dar a ta?” și are ca scop scop informarea, sensibilizarea și schimbarea atitudinii elevilor, cadrelor didactice și părinților cu privire la incluziunea copiilor cerințe educaționale speciale (CES). 

mamaplus

Activitatea face parte din campania națională „Învățăm împreună”, implementată de Ministerul Educației și Cercetării, Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică (CRAP) și UNICEF, transmite agora.md.

Astfel, pe parcursul următoarelor săptămâni în instituțiile de învățământ vor fi organizate lecții de informare la subiectul incluziunii școlare, promovare a diversității, acceptării și toleranței, sensibilizare față de provocările cu care se confruntă elevii cu cerințe educaționale speciale. Un subiect aparte ține de rolul colegilor în susținerea incluziunii școlare a copiilor cu CES.  

Totodată, elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale vor fi îndemnați să participe la un concurs de desene „Învățăm împreună într-o școală incluzivă!” și la concursul de eseuri „Împreună putem învăța, împreună putem deveni mai buni”. Prin intermediul acestor activități, copiii vor fi încurajați să-și exprime propriile viziuni cu privire la incluziunea socială, educațională a tuturor copiilor, indiferent de abilități.  

Citește continuarea pe agora.md.