mamaplus

În școlile din Chişinău serbările de Crăciun se vor face doar cu participarea elevilor şi profesorilor

-
//
21.12.2021

În instituțiile preuniversitare din Chişinău serbările de Crăciun se vor organiza doar cu participarea elevilor şi profesorilor. Autoritățile locale atrag atenția asupra creşterii alarmante de îmbolnăviri de gripă sezonieră în rândul copiilor, chiar dacă numărul infectărilor cu COVID-19 este în scădere.

„Observăm cazuri de gripă depistate în municipiul. Astăzi dimineața a fost raportat un număr suspect de mari cazuri la copii, număr de gripă depăşeşte numărul infecțiilor virale. La spitalul de boli contagioase sun internați astăzi 13 copii cu simptome de gripă, majoritate confirmate în laborator”, susține Boris Gâlcă, şeful Direcției Sănătate, Chişinău.

În acelaşi timp, Direcția Educație Chişinău, a anunţat că rămâne ridicat şi numărul copiilor infectați cu Covid, chiar dacă atât la nivel național, cât şi în Chişinău, se atestă o scădere a îmbolnăvirilor. Din cauza pandemiei, în primul semestru al acestui an şcolar, aproape 2 mii de elevi din 20 de licee şi gimnazii au învățat online.

„Total elevii la dat de avem 105 copii, 712 aflați în autoizolare, cadre didactice confirmate pozitiv în ultima săptămâna, 23 din peste 10 mii de profesori”, afirmă Andrei Pavaloi, şeful direcției Educație, Chişinău.

Direcția Educație Chişinău a anunțat că elevii din majoritatea instituțiilor preuniversitare au susținut deja tezele prevăzute pentru primul semestru al acestui an şcolar. Începând cu ziua de sâmbătă, 25 decembrie, ei vor merge în vacanță pentru 16 zile.