mamaplus

Scandal la Disneyland Paris: o mamă a fost împiedicată să-și alăpteze în public bebelușul

-
//
07.07.2021

Disneyland Paris şi-a cerut scuze marți după ce angajați ai parcului de distracții au cerut unei femei să nu mai alăpteze în public, relatează AFP.

„Regretăm profund această situație şi îi cerem încă o dată scuze sincere mamei în cauză. Cererea care i-a fost adresată nu corespunde regulamentului nostru intern şi valorile noastre”, a scris Disneyland Paris pe Twitter.

„Nu există restricții privind alăptarea la Disneyland Paris”, a adăugat parcul situat în Marne-la-Vallée, lângă Paris. Un internaut a scris duminică pe Twitter, alături de o fotografie, că agenții de securitate „au împiedicat o mamă să-şi alăpteze bebeluşul de 2 luni pe motiv că a şocat clienții străini!”.

Disneyland Paris a răspuns la acest mesaj a doua zi, reamintind pur şi simplu că „pune la dispoziția mamelor centrul Baby care cu echipamente adecvate şi confortabile, precum scaune speciale pentru alăptare”.

„Dragă @DisneylandParis, alăptarea unui copil nu este o infracțiune. Faptul că aveți camere speciale este un lucru bun, însă nu noi decidem unde şi când îi va fi foame unui bebeluş”, a reacționat pe Twitter ministrul pentru cetățenie, Marlene Schiappa.

„Nu începeți şi voi să stigmatizați mamele, este şi aşa destul de greu peste tot. Vă mulțumesc anticipat”, a adăugat ea.