mamaplus

Săptămâna internațională de educație financiară la FinComBank

-
//
22.03.2022

FinComBank a lansat campanie de educație financiară #FinComEducation pentru elevi și nu doar. Anul acesta, în cadrul săptămânii internaționale de educație financiară, Global Money Week, care se desfășoară în perioada 21 – 27 martie, FinComBank invită toți doritorii pe platforma #FinComEducation. Aceasta le oferă copiilor un curs video online de educație financiară și le vorbește despre carduri și cardurile bancare pentru elevi.

De asemenea, zilnic banca va posta câte o lecție nouă, iar printre temele acestora se numără: cardurile bancare și Inflația pe înțelesul tuturor, creditele și totul despre DAE, economiile și depozitele, tipuri de asigurări și diferența între ele.

Primul curs din cadrul platformei date cu genericul Carduri Bancare le va relata elevilor în format video despre posibilitatea achitării bunurilor cashless, adică fără cash, despre utilizarea corectă și în maximă siguranță a cardurilor bancare și despre beneficiile primului Card pentru Elevi din țară, care a fost lansat de FinComBank în 2018 și care se bucură de popularitate în rândul elevilor 7-17 ani. Scopul programului este dezvoltarea competențelor financiare şi a aptitudinilor față de gestionarea banilor prin intermediul cardurilor bancare.

Mai mult decât atât, cei care vor parcurge cursul, vor putea să-și verifice cunoștințele susținând testul, care poate fi accesat imediat după cursul-video, și vor fi premiați cu o diplomă de excelență pentru cunoștințele obținute în domeniul financiar-bancar. Diploma poate fi descărcată sau distribuită și pe rețelele sociale. Iar, pentru cei activi, am lansat și un concurs pe rețelele de socializare. Vă invităm să participați!

Anul acesta, ne-am propus să le relatăm copiilor și despre alte noțiuni din domeniul financiar-bancare. Zilnic, vom posta câte un curs nou care îi va ajuta pe elevi să afle ce este inflația și care sunt cauzele acesteia; să cunoască mai multe despre credite, rata dobânzii și dobânda anuală efectivă (DAE); despre tipurile de depozite și diferența dintre depozitele cu capitalizare sau fără, cele cu rată fixă sau flotantă, cu obținerea dobânzii lunar, la sfârșitul termenului depozitului sau, mai nou, în avans, în ziua deschiderii acestuia; să afle despre asigurările auto, a bunurilor imobile și mobile și despre asigurarea în timpul călătoriilor și prin ce se diferențiază fiecare etc.

Aplică la cursul video online AICI. Urmărește alte cursuri pe site-ul Fincombank sau pe paginile de Facebook și Instagram.

Dorim baftă tuturor elevilor participanți la programul #FinComEducation şi entuziasm în procesul cultivării noilor cunoștințe din domeniul financiar.

Bun venit în lumea finanțelor cu #FinComEducation!