În ajunul sărbătorii Sf. Ierarh Gavriil (Bănulescu-Bodoni), Mănăstirea de călugări cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din satul Căpriana, raionul Strășeni, şi-a lansat pagina oficială în internet.
Site-ul apare cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir şi cu purtarea de grijă a părintelui Arhimandrit Filaret (Cuzmin), stareţul Mănăstirii Căpriana, potrivit unui comunicat de presă.
Pagina oficială a Mănăstirii Căpriana oferă vizitatorilor informații despre: istoria mănăstirii, sfințenii, programul liturgic, comunitatea monahală, precum și știri și evenimente din viața mănăstirii.
„Pagina noastră de internet cuprinde informaţii actuale, dar şi din trecut, despre scumpa noastră vatră monahală – Mănăstirea Căpriana. Printre secţiunile de pe site amintim: Prezentarea Mănăstirii, File de istorie, Monografie și studii enciclopedice, Viața Sf. Irh. Gavriil, Ascultările monahilor, Evenimente din viața Mănăstirii. Apoi, site-ul aminteşte de satul Căpriana, incluzând mai multe fotografii de epocă, peisaje, case etc. Nu lipsește informația despre activităţile sociale și culturale organizate de obștea monahală, programul liturgic mănăstiresc și îndreptarul de spovedanie”, a menționat pentru portalul Moldova Ortodoxă –www.ortodox.md, starețul Mănăstirii Căpriana, Arhim. Filaret.
Și Mănăstirea Saharna are o pagină de internet. Mănăstirea Saharna a lansat serviciul „Trimite un pomelnic” online. Oamenii au acum posibilitatea să ceară rugăciune preoților înaintea lui Dumnezeu printr-o metodă modernă fără a achita taxe obligatorii.
Acest serviciu de trimitere mesaje-pomelnice prin intermediul site-ului Mănăstirii Saharna a fost creat special pentru acele persoane, care, din anumite motive, nu pot ajunge pentru a înmâna personal preotului pomelnicele de pomenit la Sfintele Rugăciuni. Un alt motiv este acela că mesajul-pomelnic ajunge la mănăstire instantaneu şi astfel poate fi pomenit mai repede decât atunci când este trimis prin scrisoare.
Donaţiile dvs. care însoţesc aceste pomelnice nu sunt obligatorii sau taxate, dar sunt bine-primite, oricare sumă ar fi”, scrie pe pagina manastirea-saharna.md, unde puteți găsi mai multe detalii.
Sursa: Timpul.md