S-a lansat campania de prevenire a accidentelor rutiere în rîndul copiilor

S-a lansat campania de prevenire a accidentelor rutiere în rîndul copiilor

-
//
18.12.2014

Un studiu realizat în cadrul proiectului moldo-elvețian „Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgență și Terapie Intensivă din Republica Moldova” (REPEMOL) atestă faptul că unul din patru părinți transportă copilul în scaun auto special amplasat pe bancheta din spate a mașinii și doar 43% consideră justificată această metodă.

S-a lansat campania de prevenire a accidentelor rutiere în rîndul copiilor

În cadrul conferinței de presă, consultantul în comunicare al proiectului REPEMOL, Natalia Dinu, a menționat că aproape jumătate dintre părinți transportă copilul pe bancheta din spate în brațele unui adult, „una dintre cele mai periculoase practici”.

În scopul prevenirii accidentelor rutiere cu implicarea copiilor, astăzi a fost lansată campania „Știi să eviți pericolele străzii?”, ce va ține de activități de promovare a comportamentelor corecte în trafic și de distribuirea materialelor informative pentru familiile cu copii.

„Putem vorbi la nesfîrșit de mărirea sancțiunilor pentru încălcările rutiere, însă doar efortul comun între autoritățile centrale ale statului și societatea civilă permit să avem rezultate pe care ni le-am planificat”, a menționat viceministrul Afacerilor Interne Serghei Diaconu.

De la începutul anului curent, 19 copii au decedat în urma accidentelor rutiere. Totodată, oamenii legii au aplicat peste 1200 de sancțiuni părinților care transportă copiii pînă la 12 ani fără scaun special sau pernă de înălțime.

Sursa