Programul Sărbătorii „Limba Noastră”

Programul Sărbătorii „Limba Noastră”

-
//
23.08.2016

Programul cultural dedicat Sărbătorii Naţionale „Limba Noastră” va începe în data de 27 august, cu un concurs de exprimare corectă – Testare pentru fiecare. În ziua sărbătorii, pe 31 august, activităţile vor începe cu depuneri de flori la monumentul  domnitorului Ştefan cel Mare, transmite IPN.

Programul Sărbătorii „Limba Noastră”

Şefa Direcţiei cultură, Lucia Culev, a declarat, la şedinţa operativă de la Primărie, că după depuneri de flori, în Grădina Publică, pe Aleea Clasicilor, va fi adus un omagiu limbii române. Tot aici vor fi desfăşurate diferite concursuri, mai ales pentru copii, şi tot felul de prezentări, inclusiv un atelier de ceramică cu participarea artistului Vasile Goncear.

La concertul din  Piaţa Marii Adunări Naţionale va evolua Dumitru Cârciumară, care va conduce o orchestră simfonică formată din circa 70 de virtuozi, care fac parte din diverse orchestre din Chişinău. De asemenea, vor evolua Orchestra municipală a Fraţilor Advahov, Zianaida Julea, Mihai Ciobanu, Igor Rusu, Plăieşii, Surorile Osoianu, Alex Calancea Band etc.

Sursa: IPN.md