mamaplus

Patru pacienți au murit după ce au fost operați de același medic

-
//
11.04.2023

Un medic de 44 de ani, din România, a fost reținut, marți, fiind suspectat de uciderea din culpă a patru pacienți pe care îi operase. Victimele aveau vârste cuprinse între 64 și 77 de ani.

 

mamaplus

„În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unităţi medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenţii chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbaţi de 76 şi 77 de ani, din Craiova şiPleniţa, respectiv două femei, de 64 şi 66 de ani, ambele din Târgu Jiu”, se arată în comunicat, transmite realitatea.md.

Sursa citată mai scrie că ar fi vorba de șeful Secției de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului de Urgenţă Craiova. Pe de altă parte, Spitalului de Urgenţă Craiova a anunțat că nu a fost informat despre măsurile dispuse într-o astfel de anchetă.

”Este o surpriză pentru noi, nu țin minte sa fi existat astfel de acuzaţii. Însă spitalul nu este nici organ de anchetă, nici comisie de malpraxis, astfel încât nu ne putem pronunța cu privire la acuzații și nu putem emite vreo sentința. Nu putem decât să lăsăm organele abilitate să cerceteze și să punem la dispoziție documentele solicitate”.