mamaplus

PAS contestă taxele stabilite de Primăria Chișinău pentru grupele cu program prelungit

-
//
23.01.2024

Președinta fracțiunii partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Zinaida Popa, a venit cu o reacție după ce municipalitatea a stabilit taxe fixe în baza cărora grupele cu program prelungit din școlile din Chișinău vor continua să activeze.

mamaplus

Popa susține că colectările sunt „ilegale” la etapa actuală, or, potrivit ei, o hotărâre în acest sens ar trebuie să fie luată de consilierii municipali, scrie newsmaker.md.

„Ceea ce a propus primarul cu privire la colectarea de bani pentru grupele cu program prelungit, la etapa actuală este o ilegalitate. Sunt colectări de fonduri ilicite. Această decizie, cu privire la colectarea banilor de la părinți pentru grupele cu program prelungit, trebuie să fie luată de CMC. Sunt foarte curioasă cine din consilieri va ridica mâna pentru ca acest serviciu să fie plătit de părinți. MAN și PSRM?”, a declarat Zinaida Popa.

Consiliera PAS declară că fracțiunea pe care o reprezintă în CMC va susține ca serviciul să fie finanțat, și în continuare, din fondul bugetului municipal Chișinău.

Precizăm că șeful Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, și primarul Ion Ceban au anunțat în debutul ședinței serviciilor Primăriei din 22 ianuarie că grupele cu program prelungit vor activa în baza unor taxe oficiale, care vor fi achitate de părinți lunar. Astfel, pentru programul de trei ore, părinții vor achita 360 de lei lunar, iar pentru programul prelungit cu șase ore – 690 de lei.

Între timp, aproape șase mii de elevi din familiile social-vulnerabile vor avea posibilitatea să frecventeze gratuit grupele cu program prelungit, în baza unei cereri depuse de părinți. Sumele necesare vor fi acoperite din bugetul municipal, a mai precizat Pavaloi.