mamaplus

Părinții sunt îndemnați să nu-și viziteze copiii în taberele de odihnă

-
//
13.07.2022

În contextul creșterii numărului de pacienți infectați cu COVID-19 și a instituirii Codului Portocaliu în Chișinău, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a întrunit din nou în ședință. Potrivit noilor decizii adoptate de Comisie, masca de protecție devine obligatorie în toate instituțiile medico-sanitare publice și private de pe teritoriul municipiului Chișinău. În transportul public purtarea măștii nu este obligatorie și rămâne cu titlu de recomandare.

Totodată, pe lista de hotărâri se află și câteva reguli cu privire la activitatea instituțiilor de educație timpurie și a taberelor de odihnă, care se va organiza cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19.

Astfel, se recomandă limitarea contactului copiilor pe perioada aflării în taberele de odihnă cu părinții, rudele și persoanele străine neîncadrate în activitatea taberelor.

De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să apeleze imediat medicul de familie în cazul apariției primelor simptome de COVID-19.

Potrivit Ministerului Sănătății, în ultimele 7 zile alte 1852 de persoane au fost testate pozitiv la COVID-19, iar 14 persoane au pierdut lupta pentru viață, urmare a infecției.