mamaplus

În parcul ”Alunelul” încă mai atârnă un copac uscat deasupra terenului de joacă

-
//
18.05.2022

În Parcul "Alunelul" din Chișinău, nici după tragicul incident cu decesul unui copil de un an, nu a fost efectuată defișarea și curățarea sanitară a copacilor. În fotografiile făcute ieri, 17 mai, se vede un copac înalt uscat, care se află în imediata vecinătate a terenului de joacă și la doar 30 de metri de locul incidentului tragic.

După cum amintește point.md, procuratura a deschis un dosar penal cu privire la "neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare de către funcționarii publici a obligațiilor de serviciu în urma unei atitudini neglijente care a cauzat decesul unei persoane". În legătură cu acest caz a avut loc un protest în fața Primăriei Capitalei. Participanții la acțiune au solicitat aducerea în fața tragerea la răspundere a persoanelor responsabile de moartea copilului.

Ieri, 17 mai, a devenit cunoscut faptul că directorul Întreprinderii Municipale "Spații Verzi" Serghei Carp a fost demis din funcție. De asemenea, primarul capitalei, Ion Ceban, a spus că cere guvernului să demită întreaga conducere a Agenției pentru Protecția Mediului după tragicul incident din Parcul Alunelul.