mamaplus

O tânără de 31 de ani a murit în urma infecției cu COVID-19, după ce născuse prematur

-
//
18.11.2021

O tânără în vârstă de numai 31 de ani din Alba Iulia a decedat miercuri, 17 noiembrie, din cauza complicațiilor post-COVID. Femeia era însărcinată în momentul în care a contractat virusul. Ea a fost internată în spitalul din Alba Iulia timp de mai multe săptămâni, iar în momentul în care starea s-a agravat medicii au decis să recurcă la o operație de cezariană în speranța că vor salva copilul. Acesta a fost transferat la un alt spital, unde se speră că are mai multe şanse de supraviețuire.  

Tânăra a fost internată la secția ATI Covid şi ulterior a fost transferată pe o secție non-COVID, după ce s-a vindecat de boală, dar a rămas cu sechele grave de pe urma infecției. În urma operației a avut nevoie de sânge şi trombocite.  

Centrul de Transfuzii Alba a făcut apel public pentru ajutorarea acesteia în cadrul unei campanii căreia i s-au alăturat zeci de locuitori din Alba Iulia. Din păcate, starea ei de sănătate nu s-a îmbunătățit. Tânăra a trecut de boală cu o afectare foarte mare a plămânilor.  

Femeia era cunoscută şi îndrăgită în oraş. Mulți dintre prietenii ei au fost alături de ea în această perioadă, s-au rugat şi i-au transmis mesaje de încurajare.