mamaplus

O mamă și-a bătut până la moarte fetița de doi anișori. Ce riscă femeia

0
//
07.04.2021

Fetița a fost adusă la spital, miercuri dimineață, chiar de mama ei. Tânăra de 24 de ani le-a spus atunci medicilor că fiica ei ar fi căzut. Micuța era grav rănită la cap, însă avea lovituri şi pe restul corpului, motiv pentru care doctorii au sesizat poliţia. Grav rănită la cap, copila a sfârşit la spital duminică, 5 aprilie.

Croația este în stare de şoc după moartea teribilă a fetiței de numai 2 ani şi jumătate, după ce a fost bătută fără milă de propria mamă. Miercuri după-amiază, din cauza stării critice în care se afla, fetița a fost transferată la spitalul de copii din Zagreb. Din păcate, tratamentele și eforturile excepționale ale medicilor au fost în zadar. După patru zile de agonie, biata copilă a murit.

Părinții fetiței – mama de 24 de ani şi tatăl de 27 de ani – au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind suspectați că şi-au abuzat copilul.

mamaplus

După moartea fetiței, însă, procurorii au anunțat că rechizitoriul împotriva mamei va fi schimbat, tânăra urmând să fie acuzată că ar fi cauzat vătămări corporale grave care ar fi dus la moartea micuței. Infracțiunea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

Anchetatorii suspectează că fata a fost abuzată între noiembrie 2020 și 31 martie 2021, în timp ce ceilalți trei copii ai cuplului, care au fost separați de părinți, se crede că au fost abuzați pentru o perioadă mai lungă de timp.

Familia nu este străină de Centrul de asistență socială Nova Gradiška, după ce, în trecut, au fost depuse numeroase rapoarte pentru violență domestică împotriva tatălui. Copila fusese într-o familie adoptivă, însă Centrul de asistență socială a returnat-o părinților.

Moartea fetiței de 2 ani și jumătate a stârnit furie și revoltă în rândul opiniei publice din Croația

Oamenii pun la îndoială sistemul de îngrijire și protecție a copilului din această țară, mai ales că micuța fusese într-o familie adoptivă mai bine de un an, însă Centrul de asistență socială din Nova Gradiška a returnat-o părinților biologici la cererea acestora.

Jelena Veljača, care a fondat grupul civic „Salvați-mă” în 2019, după ce un bărbat de 54 de ani și-a aruncat cei patru copii mici de la balcon, a declarat că va cere autorităților ca părinții acuzați de violență domestică să nu mai aibă voie să locuiască împreună cu copiii minori, iar asistenții sociali responsabili cu cazul fetiței din Nova Gradiška să fie concediați. Părinții adoptivi o plâng pe micuță: „Dacă știam ce se va întâmpla, nu am fi renunțat la ea, chiar dacă ajungeam la închisoare”

mamaplus
mamaplus