mamaplus

O mamă și-a abandonat fetița nou-născută într-un bloc din Chișinău

-
//
06.02.2021

În după-amiaza zilei de astăzi, o fetiță nou-născută în vârstă de aproximativ 2 săptămâni a fost găsită abandonată la etajul 6 al unui bloc locativ situat pe bd. Ștefan cel Mare din capitală. Potrivit oamenilor legii, fetița avea alături o pungă cu hăinuțe de schimb.

O femeie a sunat la 112 după ce a auzit plânsul bebeluşului, care era îmbrăcat sumar și a fost învelit de vecini cu o pătură. La faţa locului au fost chemaţi şi reprezentanţi ai Direcţiei protecţia copilului din Chişinău, iar oamenii legii vor încerca să caute mama, care riscă amendă sau puşcărie până la doi ani, pentru gestul său.

Fetița nou-născută a fost transportată la Spitalul nr.1 din Chişinău, pentru a-i fi acordat primul ajutor şi pentru a-i fi verificată starea de sănătate.

Reamintim că un caz similar a avut loc la începutul lunii ianuarie, a anului trecut. Atunci o femeie şi-a lăsat pruncul în scara unui bloc locativ din sectorul Buiucani. Ea a fost identificată în scurt timp. Femeia le-a spus oamenilor legii că regretă gestul făcut.