mamaplus

O gravidă în luna a patra a murit la spital. Soțul dă vina pe medici

-
//
03.04.2024

O femeie de 38 de ani s-a prezentat în urmă cu mai bine de două săptămâni la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău, cu dureri abdominale, frisoane și febră, scrie adevarul.ro.

mamaplus

Era în luna a patra de sarcină, în urma unei fertilizări „in vitro”. După mai multe investigații medicale, care au durat mai multe ore, aceasta a fost dusă în sala de operație, după ce s-a constatat că fătul nu mai are puls iar sarcina este oprită din evoluție.

Starea femeii s-a degradat rapid iar medicii au bănuit că ea ar avea și alte probleme de sănătate, dar și o cădere de natură psihică. În timpul intervenției chirurgicale, care a durat mai bine de o oră și jumătate, deoarece colecistul era inflamat, medicii au luat decizia să fie scos.

Femeia a ajuns în Secția ATI în stare deosebit de gravă și date fiind complicațiile, medicii se așteptau la o evoluție nefavorabilă. După câteva ore de la operație, în jurul orei 1,00 noaptea, femeia a intrat în stop cardio-respirator dar a fost resuscitată.

Dimineața, în jurul orei 6,00, femeia a făcut un alt stop cardio-respirator și medicii nu au mai putut să o salveze. Poliția a deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Familia acuză un posibil malpraxis dar și faptul că intervenția s-a făcut tardiv față de moment internării, după aproape 12 ore. S-au făcut plângeri la Colegiul Medicilor, dar și la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

În același timp, reprezentanții spitalului fac propriile verificări și afirmă că s-a făcut tot posibilul încât femeia să fie salvată. Concomitent, după ce vor apare rezultatele probelor de laborator, motivul decesului va fi mai ușor de dedus.

Ovidiu Pruteanu, soțul femeii, a povestit jurnaliștilor de la Digi24 experiența avută cu medicii de la Spitalul Județean de Urgență Bacău:

„Mi-a comunicat Maria că din trei medici, ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în ceață, nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi”.

Un caz relativ similar s-a întâmplat cu câteva luni în urmă, la Botoșani. O femeie în vârstă de 26 de ani, care era deja mamă a trei copii, fiind însărcinată din nou, a ajuns la spital cu sângerări. S-a stins în scurt timp, sub privirile medicilor, fără ca aceștia să mai poată face ceva.