mamaplus

O fetiță a murit după ce i-a fost scoasă o măsea: Declarațiile mamei

-
//
14.08.2023

O vizită la cabinetul stomatologic s-a transformat într-o tragedie când o fetiță, în vârstă de opt ani, și-a pierdut viața în urma unei hemoragii severe, provocată de extracția unei măsele.

mamaplus

Mama copilei afirmă că micuța s-a înecat cu sânge, scrie Daily Mail, transmite protv.ro.

Salomé Bohórquez, o fetiță de numai opt ani, a ajuns la cabinetul stomatologic pe 4 august, căutând alinare pentru durerile dentare persistente.

„Fiica mea se plângea de dureri la o măsea și, după o radiografie, s-a descoperit că un molar era afectat de carii”, a spus mama ei, Azucena Triana, într-un interviu pentru un post local de știri.

În urma consultului, medicul stomatolog a decis că extracția dintelui afectat era necesară. Inițial, procedura părea o simplă operație de îndepărtare a măselei, însă evenimentele au luat o întorsătură tragică.

După operație, mama a povestit cu inima frântă că fiica ei „sângera foarte abundent, iar medicul stomatolog a decis să o transfere la Spitalul San Juan de Dios”.

„La spital, ea era încă în viață. Și-a dat ultimul suflu acolo. N-au putut face nimic... s-a înecat cu propriul sânge”, a mărturisit Triana.

Mama a dezvăluit, de asemenea, că Salomé fusese diagnosticată anterior cu anemie, dar starea ei se ameliorase datorită tratamentelor pe care le recomandase medicul pediatru.

Tragedia a avut un impact profund asupra întregii familii, mai ales asupra lui Nicholas, fratele geamăn al fetiței, și al surorii ei

„Timp de opt ani ne-a adus bucurie. Era sufletul oricărei petreceri din casa noastră”, a mărturisit María Bohórquez, sora mai mare a micuței.

Cu toată durerea pe care o simte, mama fetiței nu a acuzat medicul stomatolog.

„Nu vom arunca cuvinte de vină asupra doctorului. Așteptăm să vedem rezultatele autopsiei înainte de a trage concluzii”, a subliniat ea.