mamaplus

O fetiță de doi ani s-a sprijinit de plasa de țânțari și a căzut în gol de la etajul al doilea

-
//
17.08.2021

O fetiță de doi ani din județul Iaşi a ajuns la spital, luni, după ce a căzut de la etajul al doilea al blocului, în timp ce mama copilei întindea rufele la uscat în balcon. În momentul în care echipajul medical a ajuns acolo, fetița era conştientă, însă a suferit un traumatism cranio-cerebral şi mai multe contuzii.

"Prin cădere accidentală, copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu hematom frontal, o contuzie toraco-abdominală dreaptă puternică, contuzie cot drept şi contuzie glezna stânga. Este stabilă hemodinamic", a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Fetița a fost internată la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi. Copila s-a sprijinit de plasa de țânțari de la una dintre ferestre, s-a dezechilibrat şi a căzut în gol. Mama acesteia se afla în balcon unde întindea rufele la uscat.

Pentru a preveni căderile de la înălțime în deosebi cu implicarea minorilor, oamenii legii au următoarele recomandări pentru părinți cât și persoanele în grija cui au fost lăsați:

  • supravegheați copiii în permanență, în special dacă locuiți la bloc;
  • dacă nu sunteți lângă copil, chiar și pentru câteva clipe, închideți toate geamurile;
  • explicați minorilor despre acest pericol, de la cea mai fragedă vârstă, chiar dacă credeți că nu vă percep;
  • fiți atenți la plasele pentru insecte, copiii se bazează pe ele și cad;
  • nu plasați mobilierul de lângă geamuri, pentru a exclude accesul direct la pervaz;
  • blocați ferestrele cu utilaje speciale, instalați zăbrele, blocați mânerele.