mamaplus

O fetiță de 8 ani a fost atacată de o haită de câini în sectorul Ciocana

-
//
27.01.2022

O fetiță de opt ani a fost atacată de o haită de câini vagabonzi în timp ce mergea la şcoală. S-a întâmplat acum cinci zile pe strada Otovasca din sectorul Ciocana al capitalei. Copila s-a ales cu mai multe zgârieturi şi vânătăi şi cu hainele făcute ferfeniţă. Mama fetiței, care tocmai o petrecuse pe micuță, a trăit clipe de groază.

''Toți au pus-o jos, au început să rupă din ea cum au putut, au tras-o de pe trotuar pe stradă unde merg maşinile, maşinile s-au oprit, au ieşit şoferii, care erau pe drum, vecinii au sărit, erau vreo opt bărbați, care şi cum am putut, au încercat să salveze fetița'', a declarat Elena Goncear.

''Au venit vreo opt bărbați şi o femeie şi unii cum erau au început să arunce cu încălțămintea, unii fluierau şi s-au dus'', spune fetița atacată.

Oamenii din zonă spun că problema maidanezilor este veche şi că autoritățile nu fac nimic, deşi le-au trimis zeci de sesizări.

''Eu merg de două ori pe acest drum, într-o direcție şi alta şi de fiecare dată merg cu frică. Am început deja să iau şi medicamente pentru a mă linişti. Uneori trebuie să stai şi câte o oră până câinii se împrăştie.''

''Eu am copil şi în fiecare dimineață îl duc cu maşina, chiar dacă am doi paşi până la grădiniță. Mi-e frică, soțul meu a fost atacat. Vă dați seama, nu e un câine - doi, sunt o turmă de 10 - 15 câini. Ai frică să mergi să duci gunoiul, ajungi la colț şi stai să te uiți dacă este vreun câine.''

Ofițerul de presă al Poliției capitalei, Natalia Stati, susține că la fața locului au intervenit oamenii legii, iar materialele acumulate au fost trimise Direcției locativ-comunale.

Șeful interimar al Secției de control şi protecție a animalelor, Karl Luganov, cunoaşte problema şi spune că deja au fost capturați câțiva maidanezi:

''Când noi am primit apelul că acolo a fost caz de muşcătură, noi am dat ordin de capturare, căci în aşa situație, când se muşcă, noi trebuie să identificăm aceşti câini, ca el să fie capturat pentru o carantină de zece zile. Conform legii, trebuie să fie supravegheați zece zile, ca să nu aibă semne de rabie.''

Luganov susține că maidanezii vor fi sterilizați. Potrivit Direcției locativ-comunale, în municipiul Chişinău sunt peste 4000 de câini fără stăpân.