mamaplus.md

O fetiță de 10 ani a fost atacată pe stradă, în centrul capitalei

-
//
29.11.2018

Încă un jaf în capitală. Un bărbat de 29 ani, originar din raionul Ialoveni, a deposedat-o de telefonul mobil pe o minoră de 10 ani.

mamaplus.md

Incidentul a avut loc pe data de 10 octombrie curent, pe str. 31 august, în timp ce minora după școală se deplasa spre domiciliu. Individul a urmărit-o şi în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model „Xiaomi Redmi 4 A”, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 3 000 lei. Poliţiştii au fost alertaţi de un martor, care a observat ce i s-a întâmplat copilei, scrie politiacapitalei.md

În acest context forţele de ordine au iniţiat un şir de acţiuni speciale de investigaţii cu privire la reţinerea individului. Astfel, la 22 noiembrie, suspectul a fost localizat şi reţinut de poliţişti, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acţiunilor de urmărire penală acesta şi-a recunoscut vinovăţia, fiind plasat în arest pentru 30 de zile. Este de menţionat că anterior individul a mai fost judecat pentru infracţiuni similare și conducerea unităţii de transport în stare de ebrietate.

Bărbatul este cercetat penal pentru infracţiune de jaf, care conform legislaţiei penale prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani.