mamaplus

O femeie a născut gemeni la cinci zile distanță unul de celălalt. Cum a fost posibil

-
//
29.03.2021

Primăvara aceasta a adus o porție dublă de fericire pentru o mămică. Femeia trebuia să nască în luna mai, dar travaliul i s-a declanșat mai devreme. A ajuns de urgență la spital, și în scurt timp a adus pe lume o fetiță. Totul s-a întâmplat atât de repede încât tatăl, prins cu treburi, a ratat momentul.

„M-a sunat asistenta. Am intrebat-o dacă e totul ok și mi-a spus:“Felicitări! Soția ta tocmai a născut-o pe Olive.”, mărturisește tatăl gemenilor.

Frățiorul ei nu a fost la fel de grăbit să vadă lumina zilei. Totul s-a întâmplat în statul american Minnesota.

„Dr. Dangerfield mi-a spus că al doilea bebeluș nu o să iasă prea curând și mi-a spus că tot ce putem să facem e să așteptăm. Și-a încrucișat brațele și am zis “ok, vom aștepta”. Și am tot așteptat... ”, povestește mama copiilor.

Medicii au cântărit opțunile și au decis că ar fi mai bine să nu forțeze lucrurile. După 5 zile însă, și băiețelul a fost pregătit să vină pe lume. El s-a născut la început de martie, iar surioara lui la sfârșit de februarie.... cu alte cuvinte, gemenii își vor serba zilele de naștere în luni diferite. Astfel de cazuri sunt extrem de rare.

„Am căutat pe Google care este recordul pentru cea mai mare perioadă de timp la nașterea unor gemeni și am aflat că e de 87 de zile. M-am gândit că poate doborâm acest record.”, susține tatăl gemenilor.

Copilașii cântăresc puțin sub un kilogram fiecare și vor mai petrece o perioadă în incubatoare până când vor ajunge acasă, la sora lor mai mare.