mamaplus

O braziliancă a născut gemeni cu tați diferiți: „Sunt cunoscute doar 20 de cazuri în lume”

-
//
09.09.2022

Sună nebunesc, dar este o realitate pentru o femeie din Brazilia, după ce s-a culcat cu doi bărbați într-o singură zi. Cazul, confirmat de testele ADN, s-a înregistrat în Mineiros, sud-estul Braziliei. Medicul Túlio Franco, care a asistat-o la naștere pe tânăra de 19 ani, a declarat, pentru O Globo, că sunt cunoscute doar 20 de cazuri de „superfecundare heteroparentală” în lume.

Tânără a explicat că a făcut un test de paternitate pentru că a dorit să confirme exact cine este tatăl copiilor ei.  După examenul realizat pe baza ADN-ului prietenului ei, rezultatul a fost pozitiv pentru doar pentru unul dintre gemeni! Apoi, fiindcă se culcase în aceeași zi și cu altă persoană, i-a cerut și acesteia să facă un test, care a demonstrat că este tatăl al celui de-al doilea geamăn.

Medicul Tulio Franco a explicat că fenomenul se numește superfecundare heteroparentală. Se întâmplă atunci când o femeie eliberează mai multe ovule, are relații cu doi bărbați la interval relativ scurt, iar fiecare ovul e fertilizat de câte un spermatozoid diferit. Doctorul a precizat că este vorba de o situație extrem de rară și că sunt cunoscute doar 20 de cazuri în lume.