mamaplus

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute în Capitală crește

-
//
29.01.2024

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute, printre care și gripa, a înregistrat o creștere de peste 12% în Capitală săptămâna trecută. Declarația a fost făcută de șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, la ședința online a serviciilor Primăriei municipiului.

mamaplus

Potrivit acestuia, o secție covid de la spitalul clinic municipal de ftiziopneumologie și-a sistat activitatea, din cauza scăderii numărului de îmbolnăviri, scrie radiomoldova.md.

„Este îmbucurător că inclusiv acele cazuri de infecții respiratorii virale acute, precum și de gripă, sunt de gravitate ușoară și medie. Asta ne confirmă și numărul de pneumonii și bronhopneumonii care au fost confirmate în ultima perioadă, care este în scădere”, a precizat Vladimir Bolocan.

Acesta atenționează cetățenii să fie precauți, să nu se ocupe cu autotratamentul și să se adreseze la timp la medic, deoarece virusul gripal în această perioadă este destul de agresiv și poate cauza complicații destul de grave

Vladimir Bolocan a mai precizat că la unitățile de primiri urgente la instituțiile medicale din capitală au fost raportate peste 3.000 de adresări, cele mai multe fiind traume la copii.