Neregulile se țin lanț! Alimente alterate la o tabără pentru copii din Cornești

Neregulile se țin lanț! Alimente alterate la o tabără pentru copii din Cornești

-
//
28.07.2017

Reprezentanții Direcției pentru Siguranța Alimentelor a raionului Ungheni au depistat mai multe nereguli la tabăra de odihnă din Cornești. 

Neregulile se țin lanț! Alimente alterate la o tabără pentru copii din Cornești

În timpul controlului la tabăra din Cornești  s-a constatat că nu toate produsele alimentare ar fi însoțite de acte ce confirmă proveniența. Totodată, ar fi fost depistate produse neconforme și cu termenul expirat: brânză de vaci – 20 kg; smântână – 10 kg; carne de bovină – 5 kg; cașcaval cu cheag tare – 5 kg; carne de pui -45 kg, bifidoc – 20 kg. 

Cei care s-ar face vinovați de aceste încălcări ar fi atât distribuitorii, cât și șeful taberei. 

„Noi am audiat ambele părți. Furnizorii au ajuns aici în jurul orei 12, ceea ce presupune că atunci sunt și cele mai mari călduri. Alimentele s-ar fi alterat până ar fi ajuns la noi. Este evident că vinovat s-ar face și directorul taberei, care nu ar fi verificat corespunzător produsele. El a fost amendat și eliberat din funcție”, a declarat șefa Direcției Educație, Iulia Pancu, pentru unghiul.info

Potrivit fostului director al taberei, Nicanor Lazariuc, căldura ar fi de vină.

„Într-adevăr, este și vina mea, nu am fost atent la verificarea alimentelor, dar noi nu avem așa aparate care să depisteze dacă alimentele sunt sau nu sunt bune. La prima vedere erau în regulă, aveau valabilitate, la noi condițiile de păstrare sunt bune, avem cameră frigorifică. Cel mai probabil produsele s-ar fi alterat pe drum, în acea zi temperaturile ajunsese până la 40 de grade, iar noi am fi fost ultimii care am primit produsele”, a declarat directorul taberei. 

Specialiștii CSP Ugheni au mai constat că produsele alimentare de origine vegetală erau transportate în comun cu cele de origine animală. De asemenea, personalul care asigura transportarea și depozitarea produselor alimentare nu efectuat controlul medical și nu aveau vestimentația specială de protecție sanitară a produselor alimentare. 

În rezultatul controlului s-a întocmit proces-verbal de contravenție, produsele alterate au fost înlocuite cu altele, iar activitatea taberei nu a fost sistată. 

Sursa: unghiul.info