mamaplus

Moldovenii prinși cu minciuna în cererile la compensații pot rămâne fără ajutor

-
//
17.11.2023

Cetățenii care au depus cererile pentru compensații au început a primi răspunsurile privind gradul lor de vulnerabilitate. Și dacă anul trecut, majoritatea moldovenilor au obținut gradul ridicat de vulnerabilitate, anul acesta autoritățile verifică minuțios toate cererile pentru a preveni orice fel de minciună din partea cetățenilor.

mamaplus

În imaginile expediate în adresa redacției Știri.md se poate vedea că un cetățean care a depus cererea de compensație a introdus unele date greșit, iar autoritățile nu au putut să îi ofere un grad potrivit de vulnerabilitate, motiv pentru care cererea acestuia a fost întoarsă.

Într-o altă imagine, persoana a fost redirecționată către asistenta socială din localitate pentru a i se confirma datele din cerere.

Știri.md a contactat Centrul de Asistență de pe platforma compensatii.gov.md și a aflat că practic toți moldovenii au scris în acele cereri că se încălzesc la sobe, ceea ce este o minciună.

„Practic toți moldovenii au scris în cereri că se încălzesc la sobe, ceea ce este ireal. Din acest motiv, Guvernul a introdus un control mai riguros la cei care au scris în cerere că se încălzesc la sobe, iar acest lucru este confirmat de asistentul social din localitate”, au spus reprezentanții Centrului de Asistență.

Mai mult, moldovenii recurg la diferite șiretlicuri în cereri, însă controalele sunt riguroase și fiecare formular este minuțios verificat.