mamaplus

Mesajele copiilor la marșul Drumuri sigure, apel la responsabilitate

-
//
13.06.2024

Un marș al copiilor care fac apel la responsabilitate și atenție maximă în trafic, a fost parte integrantă a unui campionat de drift din Chișinău. Acesta a avut loc în cadrul campaniei „Drumuri Sigure” organizată de MAI la 9 iunie.

mamaplus

Copiii au transmis mesaje puternice prin pancarte tematice, cu inscripții precum „Campionii se întrec la competiții, nu în trafic!”, „Străzile sunt pentru circulație, nu pentru curse!” și „Respect și vreau să fiu respectat în trafic!”. Aceste mesaje au subliniat importanța unui comportament responsabil și respectuos în trafic, cerând tuturor să contribuie la siguranța drumurilor noastre, transmite Știri.md.

Secretarul General adjunct al Ministerului Afacerilor Interne, Vladislav Cojuhari, a fost prezent la eveniment și a susținut necesitatea colaborării între societate și forțele de aplicare a legii pentru a atinge obiectivul campaniei „Drumuri Sigure”.

„Siguranța tuturor participanților la trafic nu va surveni doar în urma implementării restricțiilor și amenzilor pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră. Este nevoie de o alternativă, de cultivarea nivelului de cultură a șofatului. Astfel, vrem să punem bazele unei societăți sănătoase, în care automobiliștii și motocicliștii vor putea excela permanent inclusiv prin competiții performante, care vor fi practicate în locuri și condiții speciale”, susține Cojuhari.

Acest marș și campionatul de drift, au avut scopul de a responsabiliza șoferii și de a cultiva alternative corecte pentru dezvoltarea spiritului de automobilist sau motociclist. Condusul în condiții extreme, cursele de viteză și drift-urile trebuie organizate doar în locuri special amenajate, care nu pun în pericol viața și sănătatea cetățenilor.

„Doar prin conlucrarea între societate și forțele de aplicare a legii putem asigura drumuri sigure pentru toți. Mesajele emoționante ale copiilor ne reamintesc cât de important este să fim responsabili în trafic și să respectăm regulile de circulație, contribuind astfel la siguranța comunității noastre, cu toții împreună! Sub umbrela campaniei "Drumuri sigure", MAI își reafirmă angajamentul de a promova o cultură a conducătorului responsabil și de a proteja participanții la trafic. Vă invităm să susțineți inițiativa prin completarea celor două chestionare anonime ale MAI, pentru a evalua percepțiile și experiențele dumneavoastră în ceea ce privește siguranța rutieră”, menționează MAI.