mamaplus

Mai multe grădinițe din suburbiile capitalei au fost reparate sau construite din temelie

-
//
20.07.2022

Primăria Chișinău face investiții de zeci de milioane în construcția și reparația grădinițelor din suburbii. Mai exact, este vorba despre aproximativ 48 de milioane de lei, investiți în perioada 2020-2022. În doi ani și jumătate, datorită alocărilor din bugetul municipal, în satele și comunele din gestiune sunt construite patru grădinițe noi, iar alte zece sunt reparate.

  • Grădinița din satul Brăila, comuna Băcioi - 6,7 milioane de lei pentru construcția din temelie a grădiniței. Contribuția locală pentru acest proiect este de 1,65 de milioane de lei.
  • Grădinița din satul Bîc, comuna Bubuieci - 4,177 de milioane de lei oferiți de Primăria capitalei. Alte 500 de mii urmează să fie acordați din partea bugetului comunei.
  • La Condrița a fost procurat un edificiu pentru o grădiniță. În acest sens, din bugetul municipal au fost alocați peste 1,17 milioane de lei. În acest an, municipalitatea a investit 2 milioane de lei pentru proiectarea și reparația imobilului procurat și amenajarea teritoriului noii grădinițe.
  • La Sîngera se construiește o nouă grădiniță. Pentru aceasta din bugetul municipal, în trei ani, au fost virate peste 15 milioane de lei.
  • În comuna Băcioi au fost reparate grădinițele nr.140, nr. 101 și nr.171. Pentru renovarea Grădiniței nr. 140 din bugetul capitalei au fost alocați 1,8 milioane de lei. 800 de mii de lei au fost acordați pentru reparația Grădiniței 101, iar alte 1,4 milioane de lei – pentru Grădinița 171.
  • Două grădinițe din comuna Bubuieci - 1,6 milioane de lei alocați anul trecut din bugetul municipal.
  • Grădinița nr.2 - 800 de mii de lei acordați de municipalitate pentru renovarea gardului, alte 200 de mii au fost alocați de administrația locală.
  • Grădinița ”Licurici” din comuna Ciorescu - în ultimii trei ai, Primăria Chișinău a investit 3,3 milioane de lei pentru reparația instituției. Dintre acestea, 600 de mii de lei au fost destinați pentru renovarea sălilor în patru grupe, alte 850 de mii - pentru modernizarea sistemului de încălzire din instituție.  De asemenea, din bugetul municipal au mai fost alocate 800 de mii de lei pentru renovarea trotuarului adiacent clădirii grădiniței. În 2022, Primăria Chișinău a investit 1,05 milioane de lei pentru reparația capitală a edificiului grădiniței și pentru modernizarea sălii de sport.
  • Grădinița nr. 24 din Colonița - din bugetul municipal au fost alocate peste 2,77 de milioane de lei pentru reparația instituției. De asemenea, din contul bugetului capitalei au fost alocați peste 1,7 milioane de lei destinați amenajării teritoriului acestei grădinițe.
  • Municipalitatea a susținut administrația locală din Cruzești în procesul de reparație a Complexului educațional Gimnaziu- Grădiniță. În acest scop, în 2022, din bugetul Primăriei Chișinău au fost virați 400 de mii de lei.
  • Grădinița nr. 223 din comuna Tohatin - în total, din 2020 până în prezent, municipalitatea a susținut acest proiect cu un buget de aproape 1,44 de milioane de lei.
  • Grădinița nr. 1 din Trușeni - din bugetul municipal, în acest an au fost alocate 2,35 de milioane de lei pentru reparația capitală a sistemului de încălzire a blocului vechi al instituției.
mamaplus
mamaplus
mamaplus