mamaplus

Ludmila Adamciuc - mămica unei fetițe cu Sindromul Down - criticată dur. „Degrabă ai operație la fată, dar tu...”

-
//
25.01.2021

Ludmila Adamciuc este mama lui Beatrice, o fetiță specială, care s-a născut cu Sindromul Down.  În pofida acestui fapt, părinții micuței se străduie să rămână optimiști și să-i dăruiască fiicei lor o copilărie fericită și plină de bucurii. Recent însă, Ludmila s-a confruntat cu o situație foarte neplăcută. 

Femeia a fost criticată în mediul on-line pentru faptul că nu ar arăta ca o persoană care suferă pentru copilul său. „Nici nu se vede pe fața ta greutate și durere, degrabă ai operație la fată, dar tu porți cercei și inele...”, a scris un internaut.

Ludmila nu a stat mult pe gânduri și a venit cu o replică pentru toți cei care cred că au dreptul să o judece. Ea a publicat pe pagina sa de Instagram o fotografie însoțită de un mesaj cutremurător: 

„Odată ce apare un copil, împarți viața minim la 2. MINIM! Trăiești bucurii, tristeți, dezamăgiri, tot, împreună.
Ceea ce contează, de fapt, este cum învățăm să înfruntăm aceste încercări. Dacă îmi este frică? Evident! Greu? Da! Dureros? Și dureros! Și? Soluția? Așa cum n-avem baghete magice cu: Focus Pocus!
Ori descântece: M-am rugat/m-o ascultat/bolile le-o adunat/departe le-o aruncat...
Ne rămâne doar să fim realiști și conștienți că inevitabilul trebuie acceptat cu credința că totul va fi bine. Iar copiilor să nu transmitem temerile și îndoielile noastre. Filosofia mea spune că: 
Victimizarea nu este o soluție, ci mai degrabă, o accentuare a condiției vulnerabile, ce taie orice speranță.
Ce să zic...
Cât de ușor ar fi dacă toți copiii s-ar trata de la lipsa cerceilor în urechile mamei.”,
a scris Ludmila Adamciuc în descrierea unei poze în care apare alături de soțul său și micuța lor, Beatrice.


Urmăritorii Ludmilei au apreciat postarea și și-au manifestat susținerea în secțiunea destinată comentariilor: „Frumos spus! Curaj, Ludmila!”; „Super mesaj. Bravo!”; „Ludmila, sunteți o mamă minunată a unui copil minunat. Vă ador!”, sunt doar câteva dintre mesajele lăsate de internauți.

Ludmila Adamciuc este mama lui Beatrice, o fetiță diagnosticată cu Sindromul Down. În ciuda tuturor prejudecăților existente în societate, Ludmila luptă pentru ca fiica ei să aibă o copilărie și o viață fericită. Femeia este și autoarea unui blog tematic, unde scrie despre ea și familia ei, încercând astfel să schimbe modul în care societatea din Republica Moldova îi percep pe oamenii cu Sindromul Down.
 

mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus