mamaplus

La Botanica se va deschide o nouă grădiniță în doar câteva săptămâni

-
//
19.10.2020

În câteva săptămâni va fi inaugurată o nouă grădiniţă în sectorul Botanica din capitală. Este vorba despre instituţia de educaţie preşcolară Nr. 79, care a fost reparată capital. Lucrările au durat aproximativ un 1,6 ani, iar în acest sens din bugetul municipal au fost alocaţi 15,4 milioane lei.

Actualmente, se lucrează la amenajarea spaţiilor verzi şi a terenurilor de joacă din curtea grădiniţei. În instituţia preşcolară din str. N. Zelinski 28/7, vor fi înmatriculaţi peste 150 de copii. În aşa fel, va fi rezolvată problema lipsei locurilor în grădinițele din preajmă şi supraaglomerarea grupelor.

În acelaşi timp, starea tehnică a imobilului fostului gimnaziu nr. 6, din bd. Cuza-Vodă, 17/2, sectorul Botanica, care potrivit deciziei CMC a fost returnat municipalității, urmează a fi evaluată. Între timp, municipalitatea va identifica o companie, care va sigura paza clădirii pentru a nu fi vandalizată, iar pentru anul viitor, vor fi identificate resurse financiare pentru ca imobilul să fie reparat, iar copiii să poată reveni la studii.

Activitatea instituției de învățământ a fost suspendată în septembrie 2012, iar elevii și cadrele didactice au fost transferați la alte instituții. Având în vedere că în prezent instituțiile din împrejurime nu dispun de locuri libere, iar cererea pentru școlarizarea copiilor este în creștere, Primăria a decis să identifice soluții, pentru asigurarea școlarizării tuturor copiilor, dar și pentru a crea condiții pentru organizarea unui proces educațional de calitate.