Fetiţa de doi ani, abandonată la Piața Centrală, are o nouă familie

Fetiţa de doi ani, abandonată la Piața Centrală, are o nouă familie

-
//
15.06.2018

Deznodământ fericit în cazul fetiţei de doi ani care, anul trecut, a fost găsită rătăcind în preajma Pieţii Centrale din Chişinău. Întrucât părinţii micuţei nu vor să aibă grijă de ea, asistenţii sociali au căutat până acum alte rude ale copilei şi i-au găsit, recent, pe bunicii de pe linia tatălui. 

Fetiţa de doi ani, abandonată la Piața Centrală, are o nouă familie

Aceştia locuiesc în Rusia şi au acceptat să o ia în grija lor pe fetiţă. Aseară, micuţa a fost petrecută la aeroport de către părinţii parentali, în grija cărora s-a aflat până acum, iar astăzi ea a ajuns în Celeabinsk, unde a fost preluată de un funcţionar care urmează să o ducă la bunicii săi. 

Agafia Ciobanu este cea care a avut grijă, în ultimul an, de fetiţă. Femeia susţine că momentele petrecute împreună cu micuţa au fost formidabile. 

"Sunt nişte fiori, nişte sentimente de nedescris. Te deprinzi cu copilul, copilul se deprinde cu tine. Alaltăseară mi-a spus: Mămica eu te iubesc. Vrei un pup", a spus asistentul paternal, Agafia Ciobanu.

Femeia spune că fetiţa a evoluat mult. Ea a început să vorbească, să cânte şi să danseze.

"Cum a venit ea, nici nu putea să rostească un cuvânt, nu putea să mestece, să mănânce şi acum e fată mare. Cântăm, dansează foarte frumos", a afirmat asistentul paternal, Agafia Ciobanu.

Un asistent social din această regiune a Rusiei a venit în Republica Moldova pentru a prelua copilul. Acesta afirmă că fetiţa va locui în condiţii decente. 

"Bunica are un apartament cu două camere. Ea munceşte. Bunelul lucrează şi el. Au destule resurse pentru a o întreţine", a precizat reprezentantul, Drepturile Copiilor din Celeabinsk, Vasilii Catane.

Fetiţa de doi ani, abandonată la Piața Centrală, are o nouă familie

Despărțirea de cea care i-a înlocuit-o pe mama, în ultimul an, a fost extrem de grea pentru fetiţă. Copilul nu dorea să plece din Republica Moldova.

"Mi s-a uscat în gât. Nu dar ce să facem. Eu am să mă bucur dacă ea va avea un viitor luminos", a zis asistentul paternal, Agafia Ciobanu.

"Ea şi-a ales din îmbrăcăminte cel mai mult rochiţe, foarte multe şi-a ales care cu voalane, cu diferite buline care îi place cel mai mult. Asta pe dânsa o caracterizează, asta e Polina", a menționat managerul Serviciului de Asistenţă Parentală, Olga Zaharia.

De când micuţa a fost găsită în stradă şi până astăzi, mama ei nu a dat semne că ar regreta cele întâmplate. 

"Nu a căutat copilul, noi am mers în instanţă pentru a o decădea din drepturi părinteşti. Este în în proces procedura. Probabil dacă un an întreg mama nu s-a interesat de copil şi în general a lăsat copilul în grija boschetarilor asta vorbeşte despre ceva", a declarat şef interimar Direcţia pentru Protecţia Dreptului Copilului, Lucia Caciuc.

Acum un an, Polina a fost găsită rătăcind în preajma Pieței Centrale. Peste câteva zile, poliţia a dat de urmele mamei. Ea are 28 de ani, nu are un loc permanent de trai și ar obişnui să consume alcool. Tatăl fetiței este un cetățean rus.

Sursa: Pime.md