Fetița, care s-a opărit pe 65 la sută din suprafața corpului, va avea nevoie de operații plastice

Fetița, care s-a opărit pe 65 la sută din suprafața corpului, va avea nevoie de operații plastice

-
//
24.08.2017

Destin mutilat la numai doi anișori. Micuța care s-a opărit cu apa clocotită va rămâne cu sechele pe viață. Apa fierbinte i-a desfigurat și o parte din față, iar medicii spun ca ea va avea nevoie inclusiv de operații plastice pentru a șterge cât de cât urmele arsurii. Acum micuța urmează un tratament intensiv, iar starea ei rămâne a fi gravă, dar stabilă.

Fetița, care s-a opărit pe 65 la sută din suprafața corpului, va avea nevoie de operații plastice

Tragedia s-a produs în timp ce micuța se afla în vizită la bunici, în comuna Trebisăuți, raionul Briceni, spun medicii. Într-un moment de neatenție și fiind lăsată fără supraveghere, fetița s-a împiedicat de o căldare plină cu apă fierbinte, iar lichidul s-a revărsat peste ea.

„A suportat arsuri termice pe o suprafață extinsă a trunchiului, feței, membrelor superioare și inferioare, 65 de procente”, a declarat pentru TV8 Angela Damian, medic chirurg.

După ce a fost adusă cu elicopterul la Chișinău micuța a fost internată imediat la reanimare în Spitalul pentru copii “Emilian Coțaga”. Starea ei de sănătate este în continuare extrem de gravă, dar stabilă, spun doctorii. Ea urmează un tratament intensiv, dar va rămâne cu sechele pe viață și va avea nevoie inclusiv de operații plastice întrucât i-a fost opărită și o parte a feței.

„Va fi supusă pe parcurs la o etapă poate două de intervenții chirurgicale, deci recuperarea este îndelungată”, a mai menționat Angela Damian.

Tragedia s-a produs acum o săptămână. Micuța a fost internată inițial la Spitalul Raional din Briceni, iar apoi a fost transportată, cu elicopterul, la Chișinău. Potrivit medicilor, organismul fetiței răspunde adecvat tratamentului.

Poliția nu a inițiat nici un dosar pe marginea acestui caz, deoarece medicul de la Briceni nu a anunțat instituțiile de drept. Contactați de TV8, responsabili de la spitalul raional au declarat că doctorul respectiv va putea vorbi cu noi abia în seara acestei zile.

Sursa: tv8.md