mamaplus

Erou la 17 ani! Un băiat și-a salvat verișorul de doi ani din incendiu, o casă în flăcări la Dondușeni

-
//
03.11.2023

Un minor de 17 ani a salvat din incendiu un copil de 2 ani, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

mamaplus

Un copil de doi ani și jumătate a fost salvat din flăcări de verișorul său în vârstă de 17 ani, după ce un incendiu a izbucnit într-o casă de locuit.

Cazul s-a întâmplat în seara zilei de 2 noiembrie în localitatea Tîrnova, raionul Dondușeni. Potrivit informațiilor, copiii erau acasă singuri, când flăcările au cuprins o cameră cu suprafața 20 m2, în care se afla al doilea copil. Observând fum și flăcări, tânărul l-a scos afară pe cel mic.

Micuțul nu a avut de suferit, iar tânărul a primit arsuri a membrilor superioare. Acesta a fost preluat de medici la spitalul raional pentru îngrijiri necesare. Pompierii IGSU au fost alertați la ora 18:50. Pentru stingerea flăcărilor la fața locului a intervenit o echipă de salvatori.

Arderea a fost localizată la ora 19:24, iar în timpul intervenției pompierii au evacuat o butelie de gaz din locuința afectată. În urma incendiului, flăcările au distrus bunuri materiale dintr-o cameră cu suprafață totală de 20 m2. Cauza și circumstanțele cazului urmează a fi stabilite. În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 22 situații de risc.