mamaplus

Elevii ucraineni din Cahul pot face lecții online

-
//
08.02.2023

Elevii ucraineni care s-au refugiat din calea războiului la Cahul pot ţine acum pasul la învăţătură cu cei rămaşi acasă. Pentru ei, la liceul din localitatea aflată în sudul Republicii Moldova a fost înfiinţată o clasă inteligentă, dotată cu tehnologie informatică, ce ajută să participe la cursurile online din Ucraina.

mamaplus

Proiectul a fost implementat cu sprijinul unei organizaţii internaţionale de caritate, transmite Tvr Moldova.

Printre cei 50 de copii ucraineni care merg la Liceul Teoretic "Petru Rumeanţev" se numără şi Veronica, venită din Mariupol. Ea participă atât la orele desfăşurate în şcoală cât şi la cursurile online din Ucraina.  

VERONICA, refugiată: "Frecventez în prezent două școli și cred că astfel voi primi o educaţie bună. Unele discipline le studiez paralel, tocmai de aceea este mai uşor. Încerc să le combin şi să îmi planific ziua de studiu."

Mamele elevilor ucraineni sunt bucuroase că micuţii lor nu rămân în urmă cu învăţătura.  

OLGA, refugiată: "Deocamdată participăm doar la orele online. Probabil vom rămâne aici şi cred că în viitor ne vom înscrie la această şcoală."

Dotările clasei inteligente, lansată în iulie anul trecut, au fost cumpărate printr-un proiect realizat în parteneriat cu asociaţia "Peace Winds" şi implementat cu sprijinul financiar al Japan Platform.

Numai de la început acestui an de studii, la Liceul Teoretic "Petru Rumeanţev" din Cahul s-au înscris 35 de elevi refugiaţi din Ucraina.

Sursa: tvrmoldova.md