mamaplus

Elevii din Moldova ar putea fi scutiți de examenele de Bacalaureat și în acest an

-
//
23.04.2021

La inițiativa lui Igor Dodon, deputații PSRM vor solicita anularea examenelor de Bacalaureat, sesiunea 2021, în contextul pandemiei de COVID-19. Decizia a fost adoptată astăzi în timpul ședinței fracțiunii PSRM.

”Am propus fracțiunii parlamentare să înainteze inițiativa ce prevede anularea examenelor de absolvire în licee (Bacalaureat) și a altor examene, în acest an de studii, din cauza perioadei îndelungate în care copiii nu au fost prezenți în școală, (din aceeași cauză ca și anul trecut)”, a anunțat Igor Dodon, după ședința de astăzi a fracțiunii PSRM.

Igor Dodon a mai menționat că „am discutat despre proiectul de lege care urmează să fie votat astăzi în a doua lectură și pe care îl considerăm foarte important. Acesta prevede achitarea din bugetul de stat a plăților medii lunare pentru consumul de energie electrică pe perioada funcționării stării de urgență (aprilie-mai) pentru toate gospodăriile casnice din țară”.

Precizăm că săptămâna trecută, pe data de 16 aprilie curent, proiectul privind compensarea plăților la energie electrică pentru două luni, adică pe perioada stării de urgență a fost votat în prima lectură, deși a fost criticat dur de deputații din opoziție.

În timpul dezbaterii, deputații din opoziție au menționat că inițiativa este populistă.

Amintim că examenele de Bacalaureat au fost anulate și în sesiunea 2020.