mamaplus

Elevii din Chișinău vor reveni în clase doar dacă se vor vaccina 80% dintre cadrele didactice

-
//
02.08.2021

Pentru a începe noul an de studii cu prezența fizică a elevilor şi profesorilor, este nevoie ca procentul cadrelor didactice şi nedidactice din capitală imunizate să atingă cca 70-80 la sută, susține primarul general al capitalei Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. Totodată, edilul mai afirmă că până în prezent au fost imunizate peste 60% dintre cadrele didactice. În acest weekend, 850 de cadre didactice şi angajați din cadrul sistemului educațional din capitală au fost vaccinați în cele două zile de maraton organizat de Primăria Chişinău.

”În contextul creșterii numărului persoanelor infectate cu coronavirus la nivel național, Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chişinău a declarat săptămâna trecută Codul Galben de urgență în sănătate publică. Vaccinarea rămâne prioritară. Încurajez populația eligibilă să meargă la cel mai apropiat punct de vaccinare şi să se imunizeze împotriva COVID-19.

Vaccinarea este absolut gratuită, se poate face oriunde, la toate instituțiile medicale, indiferent de viza de reşedință. Amintesc că cele 70 de puncte de vaccinare din municipiul Chişinău vor activa în continuare 7 zile din 7, de la 8:00 la 18:00, inclusiv troleibuzul şi autobuzul puse la dispoziție de Primăria Chişinău. Rog conducătorii de întreprinderi şi organizații să permită angajaților să meargă să se vaccineze şi în timpul orelor de muncă.”, a mai specificat primarul Ion Ceban.