mamaplus

Două eleve din Criuleni s-au bătut din cauza unui băiat. Una din ele are nasul fracturat

-
//
27.10.2020

Dragoste cu năbădăi la o școală din Criuleni. Două eleve s-au luat la bătaie din cauza unui băiat pe care îl simpatizau. Conflictul a avut loc săptămâna trecută la gimnaziul dintr-o localitate din raionul Criuleni, iar imaginile au fost publicate de Știri.md. Mama unei fete care s-a ales cu răni, a povestit că fata ei, în vârstă de 12 ani și elevă în clasa a 6-a, a fost luată la pumni de o elevă mai în vârstă din clasa a 9-a din cauza unui băiat. Astfel, în urma bătăii, copila ei s-a ales cu răni și nasul rupt.

Prin urmare, mama spune că s-a adresat la directorul școlii, la MAI și la direcția educație, însă nicio măsură nu s-a luat. La fel, femeia susține că deja e al doilea caz de bătaie între fete săptămâna trecută la școală.

Ofițerul de presă al IP Criuleni, Elena Băetrău, susține că acest caz se examinează, iar ulterior Poliția va reveni cu detalii.

„La data de 23 octombrie a fost înregistrat cazul dat în urma autosesizării de către polițistul de sector precum că la 22 octombrie, în incinta Gimnaziului, între două eleve s-a iscat un conflict în urmă căruia s-au agresat fizic reciproc. Cazul dat se examinează”, afirmă Băetrău.

Directoarea gimnaziului din localitate a confirmat cazul dat și a menționat că bătaia a fost provocată chiar de fata care s-a ales cu nasul fracturat.

„Eleva din clasa 6-a se ocupă cu boxul și a vrut să-și arate abilitățile. Aceasta i-a dat telefonul băiatului din cauza căruia a început totul și l-a rugat să filmeze toată scena. Însă eleva mai în vârstă nu s-a lăsat influențată și a lovit-o înapoi, fracturându-i nasul”, susține directoarea gimnaziului, Galina Todoriuc.

De asemenea, directoarea a menționat că mama elevei care s-a ales cu răni doar a făcut mai mare zarvă la școală, însă Poliția nu a alertat-o așa cum zice ea. Așa că oamenii legii ar fi fost sesizați despre caz chiar de Galina Todoriuc.

„Duminica, mama a venit la școală și a recunoscut că bătaia a fost înscenată și m-a rugat să retrag de la poliție plângerea, pentru că ea nu mai are pretenții. Totodată, luni, 26 octombrie, în cadrul instituției a venit și o comisie, iar cazul a fost aplanat”, a mai adăugat directoarea.

Mama fetei însă spune că directoarea minte: „E minciună tot ce zice directoarea, inclusiv că am fost la școală. Familia noastă este în carantină pentru că unul din cei 7 copii are coronavirus, respectiv de vineri noi nu ieșim din casă”, a specificat mama fetei.

Potrivit studiului Bullying-ul în rândul adolescenților, realizat în premieră în Moldova, marea majoritate (86,8%) din totalul elevilor claselor a 6–12 din Republica Moldova sunt afectați de bullying, unii fiind victime, iar alții – agresori sau martori.

Cei mai mulți elevi – peste două treimi (75,6%) sunt martori ai bullying-ului. Victimele constituie circa 70% din totalul elevilor care s-au confruntat cu situații de bullying, iar proporția agresorilor este de peste 40 la sută, potrivit UNICEF Moldova.

Imaginile video pot fi vizualizate AICI.