mamaplus

Doi copii din regiunea transnistreană, grav răniți în urma accidentelor. Recomandări pentru părinți

-
//
05.05.2022

Doi copii s-au ales cu răni grave în urma unor accidente. Totul s-a întâmplat din cauza că părinții și-au lăsat copiii fără supraveghere.

În primul caz, relatat de oamenii legii, o fetiță s-a ales cu leziune cranio-cerebrală închisă gravă, o contuzie cerebrală și o fractură a osului parietal.  Incidentul a avut loc în weekend, pe un teren de joacă din Tighina. În jurul orei 13.00, într-unul din parcurile orașului, o fetiță de 7 ani a căzut dintr-un scrânciob. Potrivit martorilor oculari, ea s-a legănat puternic, nu a rezistat și a căzut cu capul înainte. Fetița a fost transportată la Centrul Republican al Mamei și Copilului. Potrivit medicilor, starea micuței este gravă, dar stabilă.

Al doilea caz a avut loc în orașul Rîbnița. Un băiețel de 10 ani a căzut de pe bicicletă. Elevul, în curtea casei, la un moment dat și-a pierdut controlul, și-a pierdut echilibrul și a căzut cu fața pe asfalt. Cu multiple abraziuni și vânătăi pe frunte, ochi, obraji și buza superioară, copilul a fost transportat la Spitalul din localitate.  Medicii i-au acordat ajutorul necesar, primind tratament în ambulatoriu.

Inspectorii responsabili de copii îi îndeamnă pe părinți să nu-și lase copiii nesupravegheați.

„Chiar și jocurile pentru copii aparent inofensive pot duce la răni grave dacă regulile de siguranță sunt ignorate”, precizează inspectorii.