mamaplus

Doi copii din Bubuieci și bunica lor au ajuns la spital cu intoxicație, iar mama lor a decedat pe loc

-
//
03.02.2022

Tragedie în comuna Bubuieci, din municipiul Chișinău. O femeie de 59 de ani a murit, iar mama acesteia și doi nepoți de 3 și 8 ani au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 1 februarie, în jurul orei 18:00.

”A avut loc o intoxicație cu dioxid de carbon emanat de la o sobă cu combustibil solid, pe lemne. Ardere nu a avut, doar emanare de fum, soba are careva fisuri, sunt vizibile”, a declarat comandantul adjunct DSP Ciocana, Sergiu Dumbrovschi.

Cel care a alertat oamenii legii a fost bunicul copiilor. Bărbatul tăia lemne în curtea casei, iar când a intrat în locuință a observat că ceilalți membri ai familiei nu se simt bine.

Cei doi minori au fost transportați la Institutul Mamei şi Copilului.

"Starea pacienților la internare era de gravitate medie, aceştia au fost internați în secția toxicologie unde au primit îngrijiri medicale corespunzătoare. Vor rămâne internați în această secție şi în zilele următoare pentru supraveghere, iar ulterior vor fi externați la domiciliu", a precizat purtătorul de cuvânt la IMC, Maxim Cazacu.

Cealaltă victimă, o femeie de 77 de ani a ajuns la Spitalul Clinic Municipal "Sfânta Treime" şi a fost internată în secția Reanimare.

"Starea pacientei ieri era una foarte gravă astăzi putem spune că pacienta se simte mult mai bine, este în cunoştință adecvată. Cu o hemodinamică stabilă, gravitate medie", a menționat Maxim Cazacu.

Poliția și salvatorii investighează cazul pentru a stabili toate circumstanțele.