mamaplus

Copilul de 3 ani, căzut de la etaj zilele trecute, în stare gravă la spital. Ce spun martorii incidentului

-
//
03.02.2021

Un caz șocant a avut loc zilele trecute în capitală. Un copil de trei ani a ajuns la spital în stare gravă după ce a căzut în gol de la etajul trei al unui bloc de locuit de pe strada Independenței din sectorul Botanica. Potrivit oamenilor legii, incidentul s-ar fi produs în momentul în care micuțul a fost lăsat fără supraveghere câteva clipe de către mama sa. Vecinii sunt șocați de cele auzite și nu-și pot închipui cum a fost posibil așa ceva, potrivit OrheiTV.md.

Reporterii au discutat cu părinții copilului despre incident, însă aceștia nu le-au deschis ușa.

Potrivit Poliției, băiețelul a urcat pe scaunul de lângă geam şi s-a prăbușit la pământ. Vecinii spun că au rămas șocați de cele întâmplate. O femeie, care locuiește la etajul doi, ne-a mărturisit că a auzit țipetele disperate ale minorului și un zgomot puternic, care venea de afară.

''Priveam televizorul și, la un moment dat, am auzit o bubuitură puternică jos. Ulterior, când mă uit peste geam, văd salvarea. Ambulanța a venit și femeia cu copilul a intrat în mașina ambulanței”, spune o vecină.

În același timp, localnicii afirmă că familia este una cumsecade: „Soț cu soție, trăiesc aici de mai mult timp la gazdă, au mai bine de un an și ceva. Ambii liniștiți, oameni care nu beau, cumsecade sunt”.

Minorul a fost internat la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” din Chișinău.

„În urma căderii de la înălțime, a avut de suferit traumatisme ale ficatului și lovituri la cap. Se află sub monitorizarea medicilor în secția Terapie Intensivă. Starea lui este gravă, dar stabilă”, a declarat Vitalie Chiosea, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”.

Cazul este investigat de poliție, care urmează să stabilească toate circumstanțele. Oamenii legii îi îndeamnă pe adulți să aibă grijă de cei mici. Pentru a evita tragediile, specialiştii le recomandă părinţilor să folosească încuietori la uşi şi ferestre. De asemenea, scaunele, mesele sau dulapurile nu trebuie să fie amplasate la balcon sau lângă ferestre.