mamaplus

Copiii din Ucraina, sfătuiţi să nu meargă la şcoală pe 24 februarie, în ziua în care se va împlini un an de la începutul războiului

-
//
22.02.2023

Copiii din Ucraina au fost sfătuiţi să nu meargă la şcoală pe 24 februarie, în ziua în care se va împlini un an de la începutul războiului. Autorităţile ucrainene se tem că ruşii au putea declanşa numeroase atacuri aeriene asupra ţintelor civile, scrie Mediafax.

mamaplus

Copiii din Ucraina au fost sfătuiţi să râmână acasă la aniversarea invaziei Rusiei, deoarece rachetele ruseşti ar putea lovi şcolile. Ucrainenii susţin că sute de şcoli au fost distruse în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, iar Moscova ar putea declanşa un nou atac vineri, potrivit Sky News.

Ministerul Educaţiei a făcut o recomandare privind închiderea şcolilor pentru restul săptămânii „pentru a proteja viaţa şi sănătatea tuturor participanţilor la procesul educaţional”.

În acest an şcolar, unităţilor de învăţământ li s-a permis să găzduiască predarea doar dacă au un adăpost antiatomic. Întreruperile frecvente de energie electrică au forţat deja multe şcoli să facă atât cursuri la şcoală, cât şi cursuri de la distanţă.