mamaplus

Cine este Cristian Spătaru, noul iubit al Valentinei Nafornița, și cum a început relația lor

-
//
01.11.2022

Deși sunt împreună de puțin timp, dirijorul și compozitorul Cristian Spătaru susține că relația cu soprana Valentina Nafornița este una „frumoasă ca floarea de primăvară”. Povestea celor doi este abia la început de cale, chiar dacă cei doi se cunosc de mai mult timp, abia acum „s-au aliniat astrele” și pentru ei. Cristian Spătaru a vorbit în exclusivitate la emisiunea „Iubește Viața” de la TV8.

„Relația noastră este foarte fragedă, este la început, este frumoasă ca o floare de primăvară. Eu pe Valentina o cunosc de mai mult timp și pot să zic că, cumva s-au aliniat așa astrele că ne-am plăcut și am început să comunicăm. Am fost prezent la majoritatea concertelor ei. O admiram foarte mult că a fost o personalitate care a reușit să depășească atâtea obstacole, foarte mult e obstacole prim viață și o înțeleg bine, fiindcă știu cum e să depășești obstacole în viață ca la suprafață totul să arate frumos și roz”, spune tânărul dirijor.

mamaplus
mamaplus

Profesia pe care și-au ales-o cei doi este una complicată, care necesită compromisuri. Cristian a povestit că făcut cunoștință cu Valentina la Președinția Austriei, cei doi fiind invitați ca reprezentanți ai Republicii Moldova.

„Ne-am cunoscut la Președinția Austriei, la care am fost invitați doar noi doi, ca reprezentanți ai Republicii Moldova. Într-un moment dat a venit în vizită doamna președintă Maia Sandu la președintele Austriei Alexander Van der Bellen și noi am fost invitați la un brunch. Dar asta a fost o întâlnire drăguță și prietenească”, a mai spus Cristian Spătaru.

Deși nu au reușit din prima să colaboreze, până la urmă Cristian Spătaru îi va fi alături pe scenă și va dirija o nouă operă, în care Valentina va avea rolul contesei din „Nunta lui Figaro”:

„Până la urmă, cumva să reușim, totuși, să ne programăm un concert. Nu este un concert simplu și va fi ceva extraordinar. Este vorba despre o operă, este vorba despre debutul meu și debutul lui Iurii Samoilov, dar și al Valentinei în rolul contesei, la Opera din București”.

Menționăm că, în luna aprilie 2021, soprana Valentina Naforniță a anunțat divorțul de soțul său, baritonul Mihai Dogotari. Relația lor a durat 18 ani.