mamaplus

Chișinăuienii se plâng că se sufocă de căldură în apartamente. Caloriferele sunt prea fierbinți

-
//
12.11.2019

Locuitorii Capitalei se sufocă de căldură în apartamente. Mai mulți oameni se plâng că au caloriferele fierbinți şi sunt nevoiți să stea cu geamurile deschise în timp ce afară sunt 22 de grade.

Ei vor ca agentul termic să fie sistat și dau vina pe Termoelectrica pentru că nu gestionează corect sistemul de încălzire.

Unii spun că în apartamente sunt aproape 32 de grade. Alții se plâng că sunt nevoiți să stea cu geamurile deschise, iar la sfârşit de lună vor achita facturi mari.

Totuși, unii locatari au cerut gestionarilor fondului locativ să deconecteze agentul termic şi au avut succes. Mai sunt și dintre cei care nu doresc deconectarea încălzirii centralizate.

Cei de la „Termoelectrica” spun că întreprinderea furnizează agent termic pe parcursul întregului an până la bloc, iar de sistemul ingineresc din clădire răspunde gestionarul fondului locativ.

„Fizic, Termoelectrica nu ar putea să oprească stațiile de pompare, să oprească punctele termice centrale deci, rolul respectiv îi revine gestionarului fondului locativ, care trebuie să controleze sistemului intern de încălzire”, a declarat Andrei Vîrlan, șeful Dispeceratului general ”Termoelectrica”.

În Capitală sunt aproape 1000 de blocuri cu sistem de încălzire centralizat care se conectează și deconectează automat, în funcție de temperaturile de afară.