mamaplus

Câți educatori și profesori din Chișinău s-au vaccinat împotriva COVID-19?

-
//
20.07.2021

Până la momentul actual, 53 la sută dintre cadrele didactice și 55% dintre educatorii din grădinițele din capitală s-au vaccinat împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut astăzi de edilul capitalei, Ion Ceban.

„Pe parcursul zilei de ieri, peste 300 de cadre didactice s-au vaccinat, iar astăzi peste 200. Ne-am dori ca numărul acestora să crească ținând cont că în curând începe un nou an școlar. În acest sens, primăria a demarat și o campanie de informare pentru angajații în domeniul educațional”, se arată în mesajul primarului de pe rețelele sociale.

În total, spune Ceban, rata de vaccinare în capitală este de circa 25%.

„În capitală toate punctele, cât și Centrul municipal de vaccinare, activează în fiecare zi. Oricine poate veni pentru a se imuniza fără o programare prealabilă. Disponibile sunt vaccinurile AstraZeneca, Sinopharm și Johnson & Johnson”, a mai adăugat edilul.

Ceban a mai spus că își dorește o creștere a ratei de vaccinare pentru ca orașul Chișinău să devină zonă cu risc scăzut de COVID-19, iar cetățenii să fie în siguranță.

„Am solicitat Direcției generale asistență socială și sănătate să extindă capacitatea Centrului municipal de vaccinare anti-COVID-19, acolo unde există spații suficiente, sa fie dublat numărul punctelor de imunizare. De asemenea, analizăm posibilitatea amplasării autobuzului-punct de vaccinare în zilele de weekend la Piața Centrală, dar și în alte zone”, a conchis edilul.