mamaplus

Câți copii din grădinițele și școlile din țară s-au infectat cu COVID-19?

-
//
13.10.2020

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov a prezentat astăzi datele actualizate privind situația epidemiologică în domeniul învățământului, în cadrul unui briefing de presă. Astfel, potrivit noilor date, încă 100 de instituții de învățământ general au aplicat modelul unu de învățare. Adică prezența copiilor în instituțiile de învățământ. 

Potrivit ministrului, acest lucru a devenit posibil după ce Comisia Națională de Sănătate Publică a decis reducerea distanței sociale de la 1,5 metri la 1 metru. Astfel, s-a redus cu 121 numărul instituțiilor care activează după modelul șapte.

Igor Șarov mai informează că patru copii din grădinițele din țară au fost infectați cu COVID-19. Totodată, 453 stau în izolare. În privința cadrelor didactice, 67 au fost testate pozitiv cu virusul de tip nou, iar alte 107 sunt în autoizolare.

Ministrul mai spune că din numărul total de 1240 de instituții de învățământ general publice și private, în 19 a fost instituită carantina, astfel acestea activează în regim online. Astfel, 301 clase au fost închise și continuă procesul de învățare de la distanță.

La ora actuală sunt testați pozitiv cu COVID-19 284 de copii, 373 de cadre didactice și 72 de persoane care reprezintă personalul didactic și auxiliar. În autoizolare la domiciliu se află 7 186 de elevi și 373 cadre didactice. Din numărul total de 1 398 de instituții de educație timpurie publice și private, 1096 au fost redeschise. În carantină au fost plasate șase instituții și 18 grupe.

Ministrul educației Igor Șarov a reiterat îndemnul către elevi, profesori, dar și părinți să fie precauți nu doar în cadrul instituțiilor de învățământ, dar și în afara lor și să respecte cu strictețe măsurile de prevenție a virusului de tip nou.