mamaplus

Cât de pregătite sunt școlile și grădinițele pentru 1 septembrie? Unii copii vor primi mâncarea la pachet

-
//
23.08.2021

Zile numărate au rămas până la începutul noului an școlar! Autoritățile municipale anunță, în context, că instituțiile de învățământ din capitală sunt pregătite pentru a întâmpina elevii, însă cu mici excepții. Potrivit șefului Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, ultimele evaluări la instituții se fac în aceste zile. Informațiile au fost prezentate la ședința serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

„Cinci comisii vor evalua astăzi și mîine nivelul de pregătire a celor 331 de instituții de învățământ din Chișinău. Am avut sâmbătă o ședință cu directorii de instituții… În instituțiile secundare de învățământ, în mare parte acestea sunt finalizate. Vorbim despre reparațiile pentru care au fost alocați bani de la APL. În două instituții, la blocurile alimentare care se repară, lucrările vor continua și în luna septembrie, iar alimentația copiilor va fi cel mai probabil la pachet”, a declarat Pavaloi.

Cât despre grădinițe, Pavaloi susține că în unele instituții lucrările sunt încă în toi.

„În cele 88 de instituții de educație timpurie în care urma să fie făcute reparații, în 56 de instituții lucrările au fost deja finalizate, în 25 de instituții gradul de finalizare a lucrărilor este de 85-95%, iar în 7 instituții, gradul de finalizare a lucrărilor este de 20-65%”, a conchis funcționarul.

Potrivit responsabililor de la Primăria municipiului Chișinău, în prezent, rata de vaccinare a angajaților din instituțiilor de învățământ este de peste 75%.