mamaplus

Când vor fi redeschise școlile și grădinițele din Moldova? O decizie în acest sens va fi luată de CNESP

-
//
05.01.2021

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a cerut Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică să permită redeschiderea instituțiilor de învățământ din data de 11 ianuarie. Informaţia a fost confirmată de secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu, care a precizat că a fost trimisă o solicitare oficială în acest sens. Decizia urmează să fie anunţată săptămâna aceasta.     

Ministrul Educației, Lilia Pogolșa, a avut o ședință de lucru cu conducătorii direcțiilor de învățământ din țară, unde s-a discutat reluarea procesului educațional în şcolile din țară şi continuarea activității în grădinițe.

Din 24 decembrie, elevii sunt în vacanța de iarnă. Cu o săptămână înainte, cursurile s-au desfăşurat online. Decizia a fost luată pentru a reduce riscul de infectare cu noul tip de coronavirus.

Potrivit Ministerului Educației, din cele 1398 de grădinițe din țară, cinci sunt în carantină, precum şi 23 de grupe de copii. Cinci copii sunt confirmați pozitiv cu COVID-19, iar 891 sunt în autoizolare.