mamaplus

Când vor fi conectate școlile și grădinițele din Chișinău la energia termică

-
//
17.10.2022

Grădinițele din Capitală ar putea fi conectate curând la energie termică. O decizie în acest sens ar urma să fie luată luni după-amiază, 17 octombrie, după ce responsabilii vor raporta câte instituții de educație timpurie au cerut conectarea la căldură. 

„La ziua de joi a săptămânii trecute, grădinițele din Chișinău au raportat că temperatura medie în încăperi era de 15-18 grade. Însă, la moment, intuiesc că temperatura este mult mai scăzută. Astăzi, după ora 14, urmează ca șefii de sectoare să raporteze câte instituții de educație timpurie au solicitat conectarea la căldură. Regulamentar, dacă avem temperatura sub 18 grade, ar urma să conectăm instituțiile de educație timpurie la agentul termic”, a menționat Andrei Pavaloi, şef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret şi Sport a municipiului Chișinău. 

Ce ține de școli, potrivit responsabilului, solicitările pentru conectare la agentul termic venea de obicei după vacanță de toamnă, care în acest an începe pe data de 26 octombrie.

Directorul Termoelectrica, Vasile Leu susține că agentul termic este gata, din punct de vedere tehnic, să conecteze instituțiile de învățământ la căldură.

„Ultimele zile temperatura a mai scăzut, în special în perioada nocturnă. Din punct de vedere tehnic, noi suntem gata să conectăm la energie termică școlile, grădinițele, instituțiile de primă importanță. Urmează autoritatea publică să decidă conectarea consumatorilor. La moment furnizăm energie termică doar pentru încălzirea apei menajere. Utilizăm atât păcură, cât și gazele naturale”, a subliniat Vasile Leu.